Activitate

Producator Brichete Rumegus

Nico Paul promoveaza utlizarea brichetelor din rumegus pentru incalzire. Acesta este un produs in totalitatea Ecologic. Este un combustibil solid un continut scazut de umiditate, obtinut din deseurile lemnoase dupa prelucraare (rumegus si aschii de lemn), deseurile care sunt maruntite, uscate pana la un procent de 10% si apoi brichetate cu ajutorul unui prese speciale. FOLOSIND DESEURILE RAMASE DUPA PRELUCRAREA LEMNULUI OBTINEM UN PRODUS VALOROS RESPECTAND NATURA!!!

Nico Paul Despre Noi

Dupa ardere in cazul brichetelor, ramane foarte putina cenusa (aprox 1.5 %), pe cand in cazul utilizarii lemnelor, ramane in urma arderi un procent de 50% cenusa.

Puterea calorica a brichetelor este de 4800/kcal/kg, in timp ce a lemnelor este numai 1500 kcal/kg.

Un alt aspect este cel de depozitare, in cazul lemnelor acestea se aduc in curte, se despica si se maruntesc iar apoi se depoziteaza. Utilizarea brichetelor salveaza timp si bani, deoarcele astea doar se achizitioneaza si se adapostesc intr un loc ferit de umezeala.

Fie ca utilizam in cuptoare pentru prizzerii sau brutarii, fie ca-l utilizam pentu arderea in centrale si sobe, trebuie sa tinem seama de o serie de factori:
- Incalzirea cu ajutorul brichetelor asigura o ardere fara emisii de co2 protejand astfel mediul inconjurator.

- Pretul si eficienta: Costul incalzirii pe baza de brichete este cu pana la 60% mai mic decat pretul produselor petroliere si cu cel putin 40% mai mic decat pretul energiei electrice. Brichetele au un randament mult mai bun decat lemenele datorita continutului scazut de apa si a denistatii materlialului.

Nico Paul Despre Noi

Caracteristicile brichetelor de rumegus :
- contin pana la 92% substanta uscata
- pana la 0.8% cenusa
- nu contin aditivi
- denistatea 660-960 kg/m3
- arderea a 20kg produce mai putin de 300g cenusa
- bricehtele de rumegus ard aproape fara emisie de fum
- 5500 kg brichete sunt echivalentul a 2800m3 de gaz sau 2700l motorina sau 8500 kg lemne!

brichete din rumegus